Συνταγες

  • alacreme
  • Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρέμ

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½  ποτήρι του νερού  λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμού κότας
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο αλεύρι
  • 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές από το βούτυρο. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, και ρίχνουμε τον κύβο από ζωμό κότας  και ανακατεύουμε  έως ότου διαλυθεί  και εξατμιστεί το αλκοόλ, κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί  για να μισοκαλύψει τα φιλέτα από το κοτόπουλο.

Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα. Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο μαζί με το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα τους. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό σε πιάτα και εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

kotbyra

Κοτόπουλο με μπύρα

YΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο 
  • 2-3 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο  
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 
  • 1 κουτί μπύρας 500 ml
  • Αλάτι-πιπέρι
 
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. 
Ανοίγουμε την μπύρα, αδειάζουμε το ένα τέταρτο από το περιεχόμενο της για να μη φουσκώσει και χυθεί κατά 
τη διάρκεια του ψησίματος. 
Τοποθετούμε το κουτάκι της μπύρας μπύρας στο κέντρο ενός ταψιού, αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. 
Στερεώνουμε το κοτόπουλο, όρθιο, πάνω στη μπύρα και το αλείφουμε ολόκληρο με το μείγμα της μουστάρδας.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 1 ώρα. 
Όταν ψηθεί, αφαιρούμε προσεκτικά την μπίρα από το εσωτερικό του κοτόπουλου και την πετάμε. 
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σερβίρουμε.
 

Σημεία Πώλησης